‘One Night Stand’ Films in Première

Presentatie van de One Night Stand 2015 Premièredag

De tiende editie van One Night Stand is van start gegaan. Een nieuwe reeks eigentijdse films gemaakt door talentvolle regisseurs en scenarioschrijvers.

Het thema van deze editie is: ‘Heimelijke Liefde’. In totaal zijn er 86 voorstellen ingediend. Twaalf daarvan zijn geselecteerd om verder te ontwikkelen. Hieruit zijn eind 2014 zes scenario’s geselecteerd voor realiseringssubsidie. Deze films worden uitgezonden op televisie, gaan in première tijdens het Nederlands Film Festival en krijgen mogelijk een bioscooproulatie.

One Night Stand is een ontwikkeltraject voor een reeks van acht fictiefilms met een lengte van 50 minuten en vormt een samenwerkingsproject van de NTR, VARA, VPRO, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds.

De films gaan in première op het Nederlands Film Festival en worden daarna op televisie uitgezonden. One Night Stand is een toegankelijke dramareeks van ‘nieuwe makers’ die verhalen uit de Nederlandse multiculturele samenleving weten te vertalen naar drama van hoge filmische kwaliteit.

Voor meer informatie over One Night Stand en voor het bekijken van de eerdere series: www.onenightstandoptv.nl.

Share Button